KORONAVİRÜS (COVID-19) TEDBİR SÜRECİ

• Okulumuzda ortak alanlarda hava dezenfeksiyonu, ozon jeneratörleri ile sağlanmaktadır.
  • Okul binamızın genel temizliği her gün su ve deterjanla yapılmaktadır.
  • Okulumuza girişlerde temassız ateş ölçer, maske, sıvı sabun ve el antiseptiği veya en az yüzde 70 alkol içeren kolonya kullanılmaktadır.
  • Okulumuzda en az 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve öğrenci planlaması yapılmıştır.
  • Sınıflar, çalışma salonları, atölyeler, yemekhane, kantin ve benzeri toplu kullanım alanlarımız, kişiler arasındaki sosyal mesafe en az 1 metre olacak şekilde düzenlenmiştir.
  • Velilerimiz tarafından okula bırakılan/alınan öğrencilerimizin okul dışında bırakılması/teslim alınması ve okula giriş/çıkış saatlerinde sosyal mesafe kurallarına uyulması ve maske takılması sağlanacaktır.
  • Okulda bulunan öğretmen, personel ve ziyaretçilerimizin maske takması mecburidir, maskesi olmayanlar için danışmamızda maske bulundurulmaktadır.
  • Eğitim öğretim döneminde öğrencilerimizin mutlak suretle maske kullanması sağlanacaktır.
  • Sınıflara, koridorlara, giriş ve çıkışa yakın alanlara el antiseptikleri yerleştirilmiştir.
  • Okulumuzda sık dokunulan kapı kolları, merdiven korkulukları, elektrik düğmeleri gibi yüzeylerin temizliği ve dezenfeksiyonu sık sık yapılmaktadır.
  • Lavaboların yakınına el yıkama adımlarını açıklayan posterler yerleştirilmiştir.
  • Sınıf ve odalar pencereler açılarak düzenli şekilde sık sık havalandırılmaktadır.
  • Salgın döneminde zorunlu olmayan toplu etkinlikler yapılmayacaktır. Yapılması gerekli etkinliklerin açık alanda yapılması tercih edilecektir. Etkinliklerde maske takılması tercih edilecektir. Etkinliklerde maske takılması ve sosyal mesafe kurallarına uyulması sağlanacaktır.
  • Okulumuzda toplu olarak kullanılan koridorlar, kantin, spor salonu gibi yerlerin daha az sayıda kişiyle ve dönüşümlü olarak kullanılmasına dikkat edilecektir.
  • Okulun ilk haftasından itibaren düzenli aralıklarla Covid-19 bilgilendirmesi yapılacaktır.

Sosyal Medyada Paylaş

Leave Comment