Eğitim Anlayışı

Yaparak, yaşayarak öğrenme önceliğimizdir.

Eğitim Anlayışı , Okul yaşamın kendisidir. Öğretilenlerin çocuğun gerçek hayatında da işe yaraması gerektiği kabulü ile mümkün her zaman teorik bilginin yanında, yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatı yaratırız. Öğrenci, ne kadar çok duyu organını kullanarak öğrenmeye katılırsa o kadar kalıcı öğrenmeler gerçekleşir. Gezi, gözlem, deney, drama gibi yöntemleri müfredat içinde olanaklar dâhilinde kullanırız.

Okulumuzda verilen eğitim ile öğrencilere hayata dair anlamlar kazandıracak bilgileri keşfetme yolları açılır ve ilgi alanlarının desteklenerek gelişmesine imkân verilir.

İlkelerimiz;

– Atatürk ilke ve devrimlerini benimsetmek,
– Ulusal kültürümüze ve evrensel değerlere saygılı bireyler yetiştirmek,
– Türkçe ve İngilizceyi etkin biçimde kullanmalarını sağlamak,
– Bilime, sanata ve spora ilgi duymalarını sağlamak,
– Öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını keşfetmelerini sağlamak,
– Sağlıklı yaşam bilincini geliştirmek,
– Sorun çözme ve bağımsız karar verebilme becerilerini geliştirmek,
– Etkili iletişim becerilerini geliştirmek,
– Akademik benlik kazandırarak bir üst eğitim kurumuna hazırlamaktır.

Eğitim Anlayışı Bizim İçin Her Zaman Bunlarda Oluşmuştur.

eğitim anlayışı

Geleceğe Yolculuk Başladı