Yemek

Sağlıklı bir yaşamı koruyacak ve geliştirecek, ileri seviyeye götürecek en önemli etkenlerden birisi dengeli ve yeterli beslenmedir. Ege Bilim Koleji olarak yemek hizmetlerinin, sağlık ve beslenme koşullarına, öğrencilerimizin yaş ve gelişim düzeylerine uygun bir şekilde yürütülmesi, temel ilkemizdir. Sağlık sorunları sebebiyle özel menü hazırlanması gereken öğrencilerin durumu ve yemek listesi Okul İdaresine veli tarafından bildirilir. Gıdayla temas eden tüm personel, sağlık bilgisi eğitimi almış olup, gerekli tetkiklerinden geçerek herhangi bir hastalık taşıyıp taşımadıkları kontrol edilmektedir.

Ulaşım

Ege Bilim Okulları’nda öğrencilerin adreslerine göre hangi servisleri kullanacağı eğitim-öğretim yılı başında servis yetkililerince belirlenmekte ve listelenmektedir. Öğrenci servisinden yararlanmak istemeyen öğrenci velilerinin, bu durumu öğretim yılı başlamadan müdür yardımcısına ve müdüre yazılı olarak bildirmeleri gerekmektedir. Bu listeler, hem okul yönetimin de ve sınıf öğretmenlerinde bulunur.

Sağlık

Ege Bilim Okulları’nda öğrencilerimizin sağlıklı olması başarılı bir eğitim için en başta gelen koşullarımızın arasında yer alır. Okulumuzda donanımlı sağlık birimi ve personeli bulunmaktadır. Sağlık sorunu ile karşı karşıya gelen öğrencimiz ilgili öğretmeni ile sağlık odasına yönlendirilip, okulda yapılacak bir müdahale var ise yapılır, yok ise ailesinin izni ile en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilir ve okulumuz tarafından kontrolü sağlanır.